• Koroška cesta 37a, 3320 Velenje
  • Pon - Pet : 8:00 do 16:00

INDUSTRIJSKI POGONI

Pošljite povpraševanje in pridobite
dodatne informacije

Marantec, nemški pogoni za garažna in za industrijska vrata so pojem kvalitete.

 

Že sama blagovna znamka Marantec je sinonim za vse vrste pogonov dvižnih vrat. Celoten proces razvoja in proizvodnje se vrši v domačih tovarnah v Nemčiji. Blagovna znamka nemškega proizvajalca pogonov Marantec je vodilna pri izpolnjevanju visokih mednarodnih standardov, kar dokazuje z veliko patenti in z raznimi pridobljenimi standardi.

Industrijski pogoni nemškega proizvajalca Marantec, Serije STA 1 in STAC 1

Industrijski pogoni Marantec, serije STA 1 in STAC 1 so ena najbolj domiselnih in praktičnih ter enostavnih rešitev za upravljanje vseh vrst dvižnih sekcijskih vrat z vzmetno izravnavo. Pogone Marantec, serije STA 1 in STAC 1 odlikujejo mnoge značilnosti, kot so:

  • Minimalistična konstrukcijska zasnova – pogon je zasnovan tako, da zavzema minimalni prostor
  • Izredna robustnost
  • Velika trpežnost
  • Enostavno rokovanje z upravljavskim setom
  • Možnost integracije pogona preko upravljavskega seta v razne druge procesne sisteme v delovnem okolju
  • Varnost v vseh pogledih na najvišjem nivoju
  • Zanesljivo delovanje

POGON MARANTEC SERIJE STA 1, OPREMLJEN S KRMILNO ENOTO CS 310

Pogon STA 1 je idealen za vzmetno izravnana sekcijska vrata. V ta namen so posebej izdelani zobniki z valjano polžjo gredjo in čvrstim kolesjem iz brona ter poseben motor, ki v majhnem prostoru ustvarja veliko moč. Ta pogon je izjemno kompakten, dizajn ohišja pa ponazarjajo elegantne linije. Pogon je opremljen s priključnimi kabelskimi setom za priključitev motorja in krmiljenja. Pogon iz serije STA 1 je na voljo tako s standardno votlo gredjo bodisi z votlo gredjo s kotnim zobnikom. Vrata lahko v primeru izpada električne energije odprete preko verižnega prenosnika.

Pogon Marantec Serije STA 1

 

Zunanja krmilna enota CS 310

Z zunanjo krmilno enoto CS 310 lahko še bolj elegantno odpirate vaša vrata. Poleg tega vam ta sistem ponuja možnost razširitve in integracije tega sistema v razne vaše procesne sisteme v vaših proizvodnih oz., storitvenih obratih. Na ta način lahko postanejo vrata učinkovit in zanesljiv sestavni del vašega delovnega procesa.

 

Krmilna enota CS 310 je zunanja krmilna enota, ki omogoča udobno delovanje in vam ponuja razne rešitve pri integraciji vrat v vaše delovne procese. Za dodatne funkcije ponuja štiri izhodne releje. Te releje lahko uporabite na primer za signalne svetilke, semaforje, električno zaklepanje vrat ali alarm za končni položaj. Vse ostale komponente se lahko dobavijo z močjo 24 V ali 230 V. vsi dodatki so priključeni neposredno na krmilno enoto. Več bitno radijsko anteno lahko vstavite neposredno v režo v krmilne enote CS 310 in jo priključite brez ožičenja.

KRMILNA ENOTA CS 310

POGON MARANTEC STAC 1 OPREMLJEN Z INTEGRIRANO KRMILNO ENOTO CS 255 AC

 

Nova serija STAC 1 temelji na preizkušenem pogonu STA 1. Je njegova genetska dediščina. Kompaktno zasnovan pogon je širok samo 100 mm in ima robustno ohišje iz litega aluminija. Poleg tega je krmilna enota vgrajena v pogon, kar pomeni, da je serija STAC 1 prostorno varčna in cenovno ugodna rešitev. Upravlja se s tipko »slimline«. Pogon vgrajujemo na 25,4 mm standardno gred. CS 255 AC ima kompaktno osnovno krmilno enoto, ki je integrirana v ohišje ki je nameščeno na pogon in ima vse funkcije, potrebne za varno delovanje.  Z namestitvijo dodatnih varnostnih komponent lahko funkcijsko razširite delovanje krmilne enote. Priložen je izhodni rele za dodatno povezovalno funkcijo, na primer signalno svetilko. Zunanji elementi se napajajo z napetostjo 24 V iz AC 255 AC.  Krmilno enoto CS 255 AC je možno nadgraditi z radijsko anteno CS 168, ki se namesti v ohišje krmilne enote in se poveže z oddajnikom Multi-bit.

SPLOŠNE ZNAČILNOSTI PREDSTAVLJENIH POGONOV 

Razširitve po potrebi: Obe krmilni enoti je mogoče razširiti prek modulov MS-Bus, na primer za uravnavanje prometa ali zaščito pred vlekom.

Še več varnosti: Varnostna oprema, kot so fotocelice ali druge varnostne sisteme, je mogoče povezati prek sponk. 

Enostavno in udobno: Enostavni vtični kabelski kompleti zagotavljajo enostavno, hitro ter udobno namestitev.