Dvižna garažna vrata

Pri gradnji ali obnovi hiše ponavadi dajemo zelo velik poudarek zunanjemu izgledu hiše. Dvižna garažna vrata, kot eden večjih arhitekturnih elementov na objektu, igrajo zelo pomembno vlogo ne samo pri zagotavljanju varnosti vašega doma, temveč tudi pri vizualni identiteti objekta. Zato je pravilna izbira vaših novih garažnih vrat še toliko bolj pomembna.

Poleg lepega izgleda pa dvižna garažna vrata ADOOR zagotavljajo tudi visoko kakovost, dolgotrajno brezskrbno uporabo in izjemno nizke stroške vzdrževanja.

Bistveno aktivno vlogo pri dvigovanju garažnih dvižnih vrat imajo vzmeti, saj so s tem poleg jeklenih vrvi in motornega pogona najaktivnejši in s tem najšibkejši člen v sistemu dvižnih vrat. Prav na te detajle smo v podjetju Adoor še posebej pozorni, zato v svojem prodajnem programu zagotavljamo take rešitve, ki zagotavljajo kupcem maksimalno varnost, minimalne stroške vzdrževanja in dolgo življenjsko dobo garažnih vrat.

Dvižna garažna vrata

Prednosti zaprtih vzmeti, ki so nameščena na vodila garažnih vrat horizontalno:

 • v primeru poka vzmeti le-te fizično ne morejo nekontrolirano »odfrčati« v prostor, torej ostanejo v koritu – s tem je zagotovljena maksimalna varnost uporabnikov in vseh, ki so kadarkoli v bližini garažnih vrat,

 • vzmeti so v koritu zaščitene pred zunanjimi vplivi, kot so vlaga in prah – s tem je bistveno povečana življenjska doba vzmeti, posledično so tudi garažna vrata bistveno trpežnejša

 • motorni pogon tudi po daljšem obdobju delovanja ni prekomerno obremenjen prav iz razloga, ker vzmeti delujejo v idealnih pogojih in ohranijo dolgo svojo moč – s tem se bistveno poveča življenjska doba motornega pogona, nameščenega na garažna vrata

Prednosti garažnih vrat podjetja Adoor:

 • Izredno kvalitetno izdelane sekcije, s polkrožnim zaključnim robom, kar zagotavlja maksimalno tesnjenje med posameznimi sekcijami

 • natezne vzmeti, vpete vertikano oziroma horizontalno odlikuje izredno dolga življenjska doba

 • Garažna vrata iz programa CARTEC, model GSW še posebej odlikujejo popolnoma zaprte vzmeti

 • 10 let garancije (na vzmeti in ostale dele)

 • Nemška natančnosti in visoka kvaliteta izdelkov.

 • Izredno tihi tek vrat, kar je odraz izredno natančne izdelave

 • motorni pogoni vrhunskega nemškega proizvajalca Marantec, ki je na tem področju tako po tradiciji kot po kvaliteti pojem odličnosti.

Garažna vrata

Prednosti vzmeti, ki so nameščene vertikalno:

 • vzmeti zavzemajo minimalni prostor po višini – to omogoča, da izgubimo samo 10 cm za preklado lahko tudi manj z delnim spustom garažnih vrat glede višine odpiranja.

Dvižna garažna vrata bodo krasila vaš dom mnogo let po nakupu. Zato je pomembno, da si za nakup vzamete dovolj časa in se za nasvet obrnete na strokovnjake. V podjetju Adoor se s prodajo in montažo garažnih vrat ukvarjamo že zelo dolgo, zato smo pravi naslov za vsa vprašanja. Z veseljem vam bomo svetovali in vam pomagali pri izbiri najbolj optimalnih garažnih vrat. Ker dvižna garažna vrata poleg svoje vizualne funkcije opravljajo tudi izjemno pomembno varnostno funkcijo, hkrati pa morajo biti čim bolj enostavna za uporabo in vzdrževanje, je pravilna odločitev zelo pomembna. Pišite nam prek spodnjega obrazca ali pa nas obiščite in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za vaša nova dvižna garažna vrata.

ZA NASVET ALI VEČ INFORMACIJ NAM PIŠITE:  Garažna vrata

  KAJ JE DOBRO VEDETI?

  Pri načrtovanju in vgradnih rešitvah smo predani željam kupca, zato pri zasnovi puščamo veliko manevrskega prostora vašim predlogom in željam. Kot kupec imate možnost izbire zasteklitve, ki je lahko tudi odporna na praske in ostale vplive iz zunanjega okolja. Če ne želite, da bi bila garaža povsem zatemnjena, lahko s pomočjo majhnih oken in špranj v prostor spustite več dnevne svetlobe. Okusna zasnova zasteklitve nase ne veže preveč pozornosti, ampak dvižna garažna vrata lepo poveže s preostalim stavbnim pohištvom in arhitekturnim stilom. Ste vedno sanjali o ateljeju ali delavnici, pa vam v hiši primanjkuje prostora? Garažna vrata Adoor bodo monoton garažni prostor spremenila v večnamensko sobo, kjer boste slikali, risali ali v miru restavrirali svoj motor. Na voljo je več barvnih kombinacij, saj verjamemo, da so garažna vrata pomemben stavbni element, ki močno vpliva na končni izgled stavbe ali hiše. Se bojite, da bodo klasična vrata preveč dolgočasna za vašo hišo? Brez skrbi, na voljo je več barvnih odtenkov (preko 200). Četudi so vaše zahteve kompleksnejše, bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vam ustrežemo. Naši strokovnjaki in izkušeni oblikovalci so zaslužni za vgradnjo več tisoč izdelkov in so vedno veseli novih izzivov. Dvižna garažna vrata prinašajo ravno pravšnjo mero modernosti in upoštevajo najnovejše smernice oblikovanja. Za še boljšo vizualizacijo izdelka lahko garažna vrata virtualno umestite na vašo hišo s konfiguratorjem vrat. Vse, kar morate storiti, je, da na program naložite sliko svoje hiše in vgradite izbrana vrata. Na ta način si boste lažje predstavljali primernost posameznega dizajna za vaš arhitekturni stil.

  Trendi s področja garažnih vrat se spreminjajo, vsak dan na trg prihajajo novi izdelki, obogateni z različnimi tehnologijami (kot je na primer odpiranje na dotik). Včasih so bila najbolj priljubljena dvokrilna vrata. Danes takih vrat skorajda ne najdemo več, predvsem zaradi prostorske potratnosti. Dvižna garažna vrata tako že 20 let ostajajo najbolj priljubljena izbira imetnikov doma in arhitektov. Kot že rečeno, je največja prednost tovrstnih garažnih vrat ta, da ne zavzamejo veliko prostora, saj se med dvigovanjem zlagajo, ob spuščanju pa sestavljajo. Dvižna garažna vrata se razlikujejo tudi glede na sistem vzmetenja, ki je odvisna od teže vrat. Težja vrata tako zahtevajo t. i. torzijsko vzmetenje. Teža, velikost in debelina izolacije so torej tisti trije dejavniki, ki vplivajo tudi na izbiro moči motorja. Klasična sekcijska vrata se odpirajo preko konstrukcije, nameščene na strop, vgradijo se lahko v vsako garažno odprtino in so dobro zaščitena pred vplivi iz zunanjega okolja s pomočjo tesnil. Garažna vrata še dodatno ščiti končni premaz. Danes sicer velja, da naj bi bila vrata garaže stilsko usklajena z vhodnimi vrati. Z razširitvijo modernih in minimalistično zasnovanih hiš je vse bolj priljubljena tudi izbira vrat v imitaciji betona. Temnejša vrata, v imitaciji lesa, kot je češnja, lepo popestri hiše, grajene v kmečkem slogu. Če želimo vrata nekoliko skriti, jih lahko skrijemo pod fasadno plast. Predstavljajte si, da so garažna vrata okvir stavbe, zato je izbira, katera dvižna garažna vrata izbrati, pomembna odločitev. Posvet z našim strokovnjakom bo odpravil vse dileme, povezane z vgradnjo in izbiro.

  NAŠI POSLOVNI PARTERJI

  KATALOGI

  Garažna vrata


  Garažna vrata

  INDUSTRIJSKA VRATA


  Industrijska vrata

  ROLO VRATA


  Rolo vrata

  KOVINSKA VRATA


  Kovinska vrata

  HITRO TEKOČA VRATA


  Hitro tekoča vrata

  VHODNA VRATA


  Vhodna vrata

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Zakaj izbrati vrata iz prodajnega programa Adoor?

  Nakupa pri nas ne boste obžalovali, saj omogočamo veliko stopnjo personalizacije in možnosti nadgradnje. Izbirate lahko med različnimi zasteklitvami, oblikami, barvnimi kombinacijami, tehničnimi rešitvami in uživate v odlični toplotni izolaciji. Garažna vrata so prav tako dobro zaščitena pred vlomi. Enostavna montaža brez zapletenih tehničnih specifikacij omogoča, da je implementacija izdelkov Adoor mogoča tudi na starejše objekte, ki so v procesu renovacije. Pošljite svoje povpraševanje še danes!

  Katere so glavne prednosti zaprtih vzmeti?

  Največja prednost zaprtih vzmeti je ta, da v primeru poškodbe ali nenadnega poka vzmeti, le-ta ne odleti nekontrolirano z mesta v prostor in pri tem koga poškoduje. To pomeni, da dvižna garažna vrata iz naše ponudbe upoštevajo najvišje varnostne standarde. Vzmet ostane v svojem koritu in je zaščitena pred vplivi iz zunanjega okolja (rjavenjem). V primerjavi z drugimi vrati so bistveno trpežnejša in dobro ohranjajo svojo moč.

  Ali na vaše izdelke nudite tudi garancijo?

  Ker verjamemo v kakovost svojih izdelkov, na vzmeti in na izbrane dele nudimo do 10 let garancije. Maksimalno tesnjenje omogoča odlično zaščito izdelka pred zunanjimi vplivi in vdorom vlage. Prav tako so vse vzmeti narejene tako, da imajo izredno dolgo življenjsko dobo, zato jih je potrebno menjati le v nekaterih primerih. Če vas zanima še več informacij o naših garancijskih pogojih, nas kontaktirajte.

  Ali so garažna vrata vaš edini produkt?

  Poleg dvižnih garažnih vrat prodajamo tudi ostale izdelke visoke kakovosti, med njimi tudi industrijska vrata, pogone in daljince za vrata, vhodna vrata … Natančneje si lahko našo ponudbo ogledate na spletni strani. Izredno ponosni smo, da sodelujemo tudi z vrhunskim nemškim proizvajalcem Maratec.