• Koroška cesta 37a, 3320 Velenje
  • Pon - Pet : 8:00 do 16:00

Kje vse vam lahko pridejo prav hitro tekoča industrijska vrata?

Industrijska vrata so prisotna pri večjih objektih, kjer dimenzije navadnih vrat niso dovolj in je zanje značilen pogost pretok logističnega prometa. Za tiste, ki želijo, da se taka vrata kljub večjim dimenzijam odprejo hitro, se priporočajo kompaktna Teckentrup hitro tekoča industrijska vrata, in PVC hitrotekoča vrat proizvajalca SEIP – Silvelox, ki zaradi enostavnega in hitrega odpiranja ter zapiranja ne pospešijo poteka dela, poleg tega pa niso glasna in ustrezajo vsem varnostnim predpisom.

Hitro tekoča industrijska vrata se uporablja v halah z različno dejavnostjo, kjer so prehodi bolj pogosti. Zato jih najdemo v skladiščih različnih industrij, v samih industrijskih halah na procesnih linijah, v avtomobilskih delavnicah, gasilskih postajah, stadionih, zanje pa se načeloma odločijo tudi lastniki večstanovanjskih objektov, kjer je večje število garažnih mest. Takšna vrata so lahko zunanja ali notranja in se zaradi fleksibilne konstrukcije prilagodijo obstoječemu objektu.

Teckentrup vrata za vsako potrebo

Pri nas se lahko odločite med petimi vrstami sekcijskih hitro tekočih industrijskih vrat in dvema vrstama rolo hitro tekočih vrat, ki se prilagodijo vsem vašim individualnim potrebam. Izbirate lahko med različnimi krmilnimi in pogonskimi sistemi, ki jih kombinirate z dodatno opremo, kot so vgrajena vrata za osebni prehod ali različne možnosti zasteklitve. Vsa hitro tekoča industrijska vrata se ponašajo z dolgo življenjsko dobo in zagotavljajo dobro zmogljivost in varnost, ki ustreza vsem zahtevam evropskih standardov. Zaradi nenehnega izboljševanja vrat so vsi trenutni modeli opremljeni s protipožarno in protihrupno zaščito, obenem pa nudijo še toplotno izolacijo.

Modeli Teckentrupovih hitro tekočih industrijskih vrat s hitrostjo delovanja do 0,5m/sec

  • Sekcijska vrata Tip SW – najbolj osnovna hitro tekoča industrijska vrata, ki so zaradi tega tudi najbolj cenovno ugodna, so primerna za vse vrste objektov. Sestavljena so iz jeklenih lamel s toplotnoizolacijsko peno in zaščito pred rjavenjem. Zaradi večplastne strukture so ta vrata trajna, po želji se jih lahko zastekli, pridejo pa v različnih odtenkih.
  • Sekcijska vrata Tip SW80 – v primerjavi s Tipom SW imajo ta vrata debelejšo izolacijsko peno, kar pomeni, da so bolj energetsko varčna. Dobro se obnašajo v primeru viharjev, zato so zelo primerna za vetrovna področja. Odlikujejo jih tudi dvojna tesnila, da nič ne prodre v notranjost, ko so vrata zaprta. Zaradi izjemno dobrih izolacijskih lastnosti so vrata še posebej uporabna pri skladiščih pijač, zelenjave, cvetja in sadja ali hladilnicah.
  • Sekcijska vrata Tip SL – ta vrata so sestavljena iz steklenih polj in aluminijastih okvirjev. Steklena površina je v resnici plastična zasteklitev, ki je izjemno odporna pred praskami, da je pogled vedno čist. Aluminijast okvir je prašno barvan in zato zaščiten pred rjavenjem, poleg tega pa visoko odporen na praske in udarce. Taka vrata naredijo prostor svetel in zato bolj prijazen. Primeren je za razne avtomobilske delavnice ali druge delovne površine, kjer je delo lažje, če v notranjost pride tudi dnevna svetloba.
  • Sekcijska vrata Tip SLX – najnovejša pridobitev, katere struktura je prav tako iz zastekljene površine in aluminijastega okvirja, le da je steklena površina brez prekinitev večja in aluminijast okvir ne moti pogleda. Taka vrata največkrat najdemo pri razstavnih salonih, kjer je potem pogled na avto, jahto ali kakšen drug izdelek neoviran.
  • Sekcijska vrata Tip SLW – ta vrata so jekleno-aluminijasta, torej kombinirana. Tu je spodnji del jeklen, zgornji del pa se nadgradi z aluminijevimi okvirji z zasteklitvijo. Hitro tekoča industrijska vrata te vrste združujejo dobro izolacijo na spodnjem delu in propustnost svetlobe na zgornjem delu, ki ustvarja dobro delovno atmosfero.
  • Rolo vrata Thermoteck »Schnelllauftor« s hitrostjo delovanja do 0,55m/sec so sestavljena iz jeklenih lamel s toplotnoizolacijsko peno in zaščito pred rjavenjem. Zaradi večplastne strukture so ta vrata trajna, po želji se jih lahko zastekli, pridejo pa v različnih odtenkih Takšna vrata so namenjena za prostore, kjer pod stropom ni prostora in imajo hitrost podobno kot sekcijska hitro tekoča vrata
  • Rolo vrata Thermoteck »Speed« s hitrostjo delovanja do 1,5 m/sec so sestavljena iz jeklenih lamel s toplotnoizolacijsko peno in zaščito pred rjavenjem. Zaradi večplastne strukture so ta vrata trajna, po želji se jih lahko zastekli, pridejo pa v različnih odtenkih Takšna vrata so namenjena za prostore, kjer pod stropom ni prostora. Ta rolo vrata so zelo hitra in so namenjena zelo veliki frekvenci prehodov.

Hitrotekočih PVC vrat SEIP- Silvelox-modeli

Pri nas vam lahko tudi zagotovimo hitro tekoča PVC vrata proizvajalca SEIP –Silvelox z dvojimi različnimi hitrostmi vrat in sicer model R3 s hitrostjo delovanja 0,7 m/sec in s hitrostjo delovanja do 1,5 m/sec. Oboja hitro tekoča vrata so  namenjena za veliko frekvenco prehodov. Tovrstna hitro tekoča vrata so primernejša za prehode med posameznimi prostori. PVC hitro tekoča vrata odlikuje spodnja fleksibilna letev, ki se ob trku upogne in se ne poškoduje. Hitro tekoča vrata se ob iztirjenju pri trku ponovno sama utirijo v vodila. V primeru, da se PVC hitro tekoča vrata namestijo na zunanjo steno je smiselno taka vrata kombinirati z vrati, ki zaščitijo PVC hitro tekoča vrat v času, ko na primer obrat ne deluje.

Za več informacij pošljite povpraševanje ali nas kontaktirajte na telefon in z veseljem vam bomo individualno pomagali in svetovali, da se odločite za hitro tekoča industrijska vrata, ki bodo najbolj ustrezala vašim željam in potrebam!