• Koroška cesta 37a, 3320 Velenje
 • Pon - Pet : 8:00 do 16:00

Kako izbrati najprimernejša garažna vrata?

Zagotovo ali skoraj zagotovo lahko trdimo, da ni hiše, zgrajene v zadnjih desetletjih, da ne bi imela mogočnih garažnih vrat, ki jih opazimo takoj, ko hiše pogledamo. Garažna vrata niso samo dvižna vrata, ampak so prav tako vrata, ki so že skoraj nadomestila glavni vhod v dom. Natančna izbira garažnih vrat je zelo pomembna, saj bodo krasila vašo hišo dolga leta.

Pri izgradnji nove hiše ali njeni obnovi vedno gledamo, da bodo zunanja vrata skladna z arhitekturo hiše ter kakovostna in dolgotrajna. Kako torej izbrati garažna vrata, ki bodo zadostovala vsem vašim potrebam v naslednjih desetletjih?

Material za garažna vrata

V prvem koraku se moramo vprašati, iz kakšnih materialov naj bodo naša garažna vrata. Pri nas smo združili prijetno s koristnim in ustvarili jeklena vrata z videzom naravnega lesa (barva zlatega hrasta, mahagonij ali temni hrast). Tako dobite lep, naravni videz trdnega materiala, ki vam bo služil še vrsto let.

Na voljo imate tudi številne barvne lestvice, reprezentativen videz (z utori, videz kasete ali brez) ter teksturo materiala (gladek, mikroprofiliran, stucco ali woodgrain) vrat.

Zasnova in odpiranje garažnih vrat

Garažna vrata lahko izbirate glede na barvo, vzorec, smer odpiranja ter vrsto zasteklitve. Glede na vrsto vrat lahko dodate različne oblike oken (okrogla, pravokotna, kvadratna, križ, romb ipd.) ter s tem izkoristite dnevno svetlobo. Tako se bo vaša garaža spremenila v uporaben prostor, ki ne bo potreboval umetne svetlobe.

Izbirate lahko med stekli:

 • prozorna struktura (16 mm dvojna šipa),
 • kristalna struktura (16 mm dvojna šipa),
 • satinirano, transparentno, toda odbojno steklo (16 mm dvojna šipa)

Vrata so vodljiva glede na postavljene vzmeti horizontalno ali vertikalno, odvisno od tega, kako se bodo odpirala.

Na voljo imate:

 • sekcijska vrata ali dvižna vrata (odpirajo se navpično pod strop in ne potrebujejo veliko prostora, obenem imajo na vseh štirih straneh tesnila, tako da ščitijo pred vremenskimi vplivi in odlično tesnijo);
 • stranska sekcijska vrata (ta se odpirajo bočno in vam nudijo prostor na stropu za luči ali shranjevanje raznih predmetov).

 

Prednosti garažnih vrat Adoor in Teckentrup

Garažna vrata so zasnovana tako, da maksimalno služijo potrebam in zadovoljstvu kupca. Največja prednost dvižnih garažnih vrat je ta, da ne zavzemajo veliko prostora in se ob dviganju zlagajo, ob spustu pa sestavljajo. Ob izbiri vrat dobite tudi:

 • 10 let garancije na vzmeti in druge dele;
 • izjemno dolga življenjska doba za natezne vzmeti, ki so vpete vertikalno oz. horizontalno;
 • izjemno kakovostno izdelane sekcije vrat, z zaobljenim robom – to vam zagotavlja popolno tesnjenje med posameznimi sekcijami;
 • visoko nemško kakovost in natančnost izdelka;
 • motorni pogon vrat, ki je vzornik odličnosti, vrhunskega nemškega proizvajalca Marantec.

Nudimo vam prav tako zamenjavo starih garažnih vrat za nova in zagotovimo vam dostavo in montažo izbranih garažnih vrat

Ker so stara dvižna vrata sinonim nevarnosti in privlačnosti za nepridiprave, jih boste zagotovo z veseljem zamenjali za nova, tiha in izolirana vrata, ki bodo nudila privlačen videz, večjo varnost ter uporabnost. Upravljali jih boste lahko ročno ali preko daljinskega upravljalnika.

Za zamenjavo in odvoz starih garažnih vrat potrebujemo le 1 dan!

Garažna vrata in njihove vrste

Iz našega prodajnega programa sekcijskih garažnih vrat blagovne znamke Adoor in Teckentrup lahko dobavimo dva tipa vrat, in sicer:

 1. s torzijskimi vzmetmi ali
 2. z nateznimi vertikalnimi vzmetmi.

Moderen dizajn in varnostni ukrepi pri teh dvižnih vratih so na visokem nivoju, kar pomeni, da v primeru poka vzmeti sama vzmet ne more nikogar poškodovati, saj je spravljena v koritu. Pozitivna lastnost vzmeti v koritu je tudi ta, da so zaščitene pred prahom in vlago, kar jim omogoča veliko daljšo življenjsko dobo.

Najprimernejša garažna vrata boste najlažje izbrali tako, da si boste vzeli čas, se posvetovali z našimi strokovnjaki in si pogledali primerne možnosti za dom. Tako bodo vrata krasila vaš dom še mnoga leta in vi boste ob pogledu nanje zadovoljni.

V primeru vprašanj smo vam vedno na voljo!